- Perustaja

Tapaa

Andrea

Olen italialinen pizzaiolo eli pizzakokki Livornosta, Toscanan alueelta. Olen asunut Suomessa vuodesta 2017 lähtien ja suurimman osan ajasta olen viettänyt Turussa.
Olen rakastanut nähdä ihmisten reaktioita ja ilmeitä, kun he ovat saaneet maistaa pizzojani. Minulle paras tunne on nähdä onnellinen asiakas, ja se on saanut minut jatkamaan matkaani ravintolamaailmassa.

-Tietoja

Meidän

pizzavaunumme

Pizzeria da Andrea tarjoaa herkullisia, aitoja italialaisia pizzoja ainutlaatuisesta pizzavaunusta. Tämä liikkuva pizzeria tarjoilee puu-uunista paistettuja suussa sulavia pizzoja, jotka sopivat kaikille, jotka rakastavat nauttia hyvästä ruoasta missä vain.

Fuoco e pizza
Schiaffeggio Pizza
-Tyytyväisyys

Laadukas ruoka

asiakkaillemme

Yritämme tarjota sinulle parasta laatua ja saada sinut maistamaan erityisesti perinteisiä italialaisia tuotteita. Siksi pyrimme vaihtamaan ruokalistaa usein, jotta voit kokeilla erilaisia pizzoja lähes joka kerta.

-VASTUULLISUUS

Herkullinen & vastuullinen

Pizza

Vastuullisuus on yrityksellemme tärkeä arvo ja haluamme, että toimintamme on mahdollisimman kestävää sekä ekologisesti, sosiaalisesti että taloudellisesti.

  • Kasvis- ja vegaanivaihtoehdot

Liha ja muut eläinperäiset tuotteet kuormittavat ympäristöä kasvisruokaa enemmän. Sen takia haluamme aina tarjota useita kasvispizzavaihtoehtoja, jotka on mahdollista saada halutessaan myös täysin vegaanisina.

  • Satokauden tuotteet

Satokauden kasvikset maistuvat erityisen maukkailta ja ne ovat myös ympäristön kannalta kestävä vaihtoehto! Sen takia hyödynnämme satokauden tuotteita mahdollisimman paljon ja käytämme kuukausittain vaihtuvassa Vegetariana-pizzassamme pääraaka-aineena aina jotain satokauden kasvista.

  • Hävikin minimointi

Ruokahävikki kuormittaa ympäristöä turhaan ja sen vuoksi haluamme minimoida syntyvän hävikin määrää. Pyrimme aina valmistamaan tuotteita vain menekin verran, mutta myynnin arviointi on välillä haastavaa suuren vaihtelun vuoksi. Sen takia hyödynnämme Resq-sovellusta, jonka kautta voimme myydä ylimääräisiä  pizzoja & juomia, joiden päiväys on menossa umpeen. Näin voimme tehdä hävikistä herkkua ja tarjota myös edullisempia herkkuhetkiä!

  • Jätteiden vähentäminen & kierrätys

Erityisesti katuruokamyynnissä kertakäyttötuotteista syntyy merkittävä määrä jätettä, minkä takia olemme halunneet kiinnittää erityistä huomiota syntyvän jätteen määrään. Meillä on käytössä pizzalaatikoidan lisäksi pahviset pizzalautaset, joissa on yli 50 % vähemmän materiaalia kuin pizzalaatikoissa. Meillä on myös käytössä ainoastaan kestoaterimia kertakäyttöaterinten sijaan.

Lisäksi kierrätämme jätteemme ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään kierrätettyjä tuotteita toiminnassamme. Esimerkiksi olemme saaneet hankittua varastoomme kalusteita ja lieden käytettyinä kierrätyskeskuksesta.

  • Pääästökompensointi

Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on pyrkiä vähentämään kaikki turha kulutus. Olemme sitoutuneet pienentämään hiilijalanjälkeämme käyttämällä pizzalaatikoita, joiden elinkaaren aikaiset CO2-päästöt kompensoidaan istuttamalla puita Suomeen. Käy katsomassa lisää alta olevasta linkistä!

Minun tarinani

TAIKINASTA NAUTINNOKSI: MATKANI PIZZAN PARISSA

Aloitin työskentelyn ravintoloissa 17-vuotiaana pizzalähettinä ja siitä lähtien olen oppinut kaikkea ravintoloista. Opettelin askel askeleelta tarjoilijan, baarin ja keittiön työtehtäviä sekä lopulta pizzan valmistuksen. Olen kiitollinen kaikista ihmisistä, joita olen tavannut polullani. Haluan kiittää teitä kaikkia, koska olen oppinut teiltä kaikilta jotain.

Tulin Suomeen ensimmäistä kertaa kesällä 2016 ja olin silloin 24-vuotias. Löysin työpaikan “Pizzaioli in giro per il mondo” eli ”Pizzakokit ympäri maailmaa” Facebook-ryhmän kautta, ja pääsin työskentelemään pizzakokkina yhdessä Turun tunnetuimmista italialaisista ravintoloista. Kesän jälkeen en ollut ihan varma, haluaisinko jäädä tänne talveksi, joten lähdin takaisin kotiin ja palasin tänne maaliskuussa 2017. Siitä lähtien olen asunut Suomessa koko ajan.

Jossain vaiheessa päätin lähteä töihin Lappiin talvikaudeksi ja päädyin olemaan Levillä kahden talvikauden ajan vuosina 2019-2021. Tapasin siellä myös rakkaan tyttöystäväni Julian. Joten kyllä olen ollut todella jumissa sen jälkeen kun tapasin kuopiolaisen leidini ja olemme olleet yhdessä nyt 3 vuotta <3

Lapin jälkeen olimme yhden kesän Kuopiossa ja sitten tulimme vihdoin takaisin rakkaaseen Turkuun, josta Suomen elämäni on alkanut. Täällä olin hetken aikaa keittiömestarina yhdessä Suomen tunnetuimmista, ellei jopa tunnetuimmassa, pizzeriassa.

Töiden lisäksi olen viime vuosina opiskellut myös suomen kieltä, mikä on ollut todella hieno ja haastava kokemus. Olen niin kiitollinen siitä, että olen tavannut opiskelun kautta mahtavia ihmisiä, joita voin kutsua ystävikseni.

Tässä lyhyesti tarinani ja katsotaan kuinka se tästä jatkuu. Pidetään yhteyttä ja toivottavasti nähdään pian!

– Andrea

Calzone
fiFinnish